Verslag CRIMETalks 1 november 2018 

Geplaatst op: 4 november 2018 om 17:58 uur

 

Afgelopen donderdag op 1 november 2018 heeft de eerste editie van CRIMETalks plaatsgevonden. Het was een zeer geslaagde avond met een grote opkomst! De 4 aanwezige sprekers hebben ons gedurende de avond erg weten te boeien met hun verhalen en zij hebben op de aansluitende borrel nog veel vragen van alle aanwezigen beantwoord.

De avond begon met een korte presentatie van Ewoud Modderman over de burgerparticipatie bij de opsporing van langdurig vermiste personen. Hij vertelde hoe hij bijgedragen heeft bij het oplossen van de vermissing van zijn tante, en hoe hij nu betrokken is bij de opsporing van andere langdurig vermiste personen. Erg interessant om te zien hoeveel de inspanningen van burgers kunnen bijdragen aan het oplossen van deze zaken.

Als tweede kwam het indrukwekkende verhaal van Janneke Bazelmans over grootschalige (illegale) ontbossing en waarom deze daad onder de crime ecocide valt. Zij heeft ons naar aanleiding van haar eigen ervaringen en onderzoek inzicht gegeven in wat ecocide precies inhoudt en waarom het zo relevant is om hier ook vanuit criminologisch oogpunt aandacht aan te schenken. Een zeer vernieuwend onderwerp waar veel mensen nog maar weinig vanaf wisten.

Ook de derde spreker, Sarah Rust, gaf ons verrassende inzichten door de resultaten van haar onderzoek bij de zeehavenpolitie in Rotterdam met ons te delen. Zo bleek onze perceptie van de vluchtelingenproblematiek toch niet helemaal overeen te komen met de werkelijkheid.

Tot slot kwam Carina Eikenboom aan het woord. Zij vertelde ons over haar werk als privé-detective. Ze nam ons mee in de wereld van een particulier onderzoeker en vertelde over de onderzoeksmogelijkheden en beperkingen waar zij dagelijks mee te maken heeft. Ze maakte dit inzichtelijk door een specifieke zaak met ons te bespreken en haar onderzoeksresultaten te presenteren met behulp van foto’s. Erg boeiend om te zien dat je met beperkte mogelijkheden, maar met veel inspanning toch een groot resultaat kunt bereiken.

Kortom, wij kijken terug op een geslaagde avond waarbij we veel verschillende mensen met elkaar in contact hebben kunnen brengen. Ook willen wij de sprekers ontzettend bedanken voor de interessante en vernieuwende verhalen die zij deze avond ten gehore hebben gebracht!

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2015-2019 Het CNN - Info@hetcnn.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?