PhD-candidate bij Maastricht University

"In deze blog geeft Kim Geurtjens, PhD-candidate aan Maastricht Univeristy, meer informatie over de organisatie waar zij werkzaam is.''

27 november 2018

Door: Kim Geurtjens

Functie
PhD-candidate

Soort dienstverband
Full-time

Contactgegevens
kim.geurtjens@maastrichtuniversity.nl

Website organisatie
https://www.maastrichtuniversity.nl/

Omschrijving organisatie
Verbonden aan Capgroep Strafrecht en Criminologie  en Institute for Transnational and Euregional cooperation and Mobility, Faculteit der Rechten.

Omschrijving werkzaamheden
Het schrijven van een promotieonderzoek naar (de aanpak van) outlaw motorcycle gangs (OMCG’s). Meer specifiek gaat het om een exploratie van de rol van landsgrenzen (in de Euregio Maas-Rijn) voor zowel de criminele activiteiten van OMCGs als voor de aanpak daarvan door de overheid.

Hoe ben je bij Maastricht University terechtgekomen?
Na mijn bachelor Criminologie ben ik de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging en de master Strafrecht gaan volgen aan Maastricht University. Tijdens deze periode ben ik meer in aanraking gekomen met ‘onderzoek doen’ tijdens een stage en onderzoeksproject. Dit beviel zo goed dat ik heb gesolliciteerd op een vacature voor PhD-kandidaat op het gebied van OMCG’s.

Werken er andere Criminologen bij Maastricht University?
Jazeker! Anders dan in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Utrecht is het aantal criminologen verbonden aan de universiteit relatief klein, maar ze houden zich bezig met een scala aan interessante onderwerpen variërend van vormen van organisatiecriminaliteit en georganiseerde criminaliteit tot mensenrechtenschendingen en onderzoek naar de strafrechtsketen.

Heb je tips voor werkzoekende Criminologen?
Aangezien dit pas mijn “eerste echte baan” in het criminologisch werkveld is, heb ik helaas maar beperkte ervaring die ik kan delen. Desalniettemin kan ik mensen – met name studenten of pas afgestudeerden – aanraden pro-actief te zijn als het aankomt op solliciteren. Als je vers van de universiteit komt weet je niet altijd wat je kwaliteiten zijn, waar je interesses precies liggen of waar je het überhaupt moet zoeken. Het kan helpen om tijdens je studie een stage te lopen bij een organisatie die je aanspreekt, ofwel via de universiteit, ofwel op eigen initiatief. In sommige gevallen bieden universiteiten ook honours-trajecten aan voor studenten die interesse hebben om de onderzoekswereld in te gaan. Verdiep je dus in de verschillende mogelijkheden die er zijn om je te ontplooien, en vooral: praat met docenten, professoren en professionals in het werkveld. Niets werkt zo motiverend als een goed gesprek met een persoon die dezelfde interesse heeft als jij. Als de motivatie en kennis er zijn, rest alleen nog de sollicitatie voordat je op een leuke plek aan de slag kunt als criminoloog.

 

Gerelateerde artikelen

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2015-2019 Het CNN - Info@hetcnn.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?