Bedrijfsprocescoördinator bij Calco

"In deze blog neemt Ayla van der Kleij, Bedrijfsprocescoördinator bij Calco, ons mee in de wereld van criminologen binnen de IT."

2 augustus 2018

Door: Ayla van der Kleij


Voor Calco

Hoe ben je bij Calco terecht gekomen?
Na mijn studie Criminologie wist ik niet goed welke richting ik hiermee op wilde gaan. Uiteindelijk ben ik administratief werk gaan doen bij het OM. Hier miste ik echter de uitdaging en ik wilde graag nieuwe kennis opdoen. Ik besloot me breder te gaan oriënteren dan de Criminologie en zag een advertentie voor de MasterClass van Calco. Na een bezoek aan de open vrijdagmiddagborrel was ik erg enthousiast over het traineeship. Hierna heb ik me meer verdiept in de IT en na wat oefenen op Code Academy was ik overtuigd dat dit het voor mij was en heb ik gesolliciteerd!

Opleiding

Hoe heb je de opleiding bij Calco ervaren?
De opleiding bij Calco was erg interessant en veelzijdig. Vooral de eerste paar weken zijn erg intensief en het is hard werken. In korte tijd maak je kennis met de vele aspecten die de IT te bieden heeft. Hierna ga je kijken naar welk gebied er het beste bij jou past en ga je specialiseren. De opleiding is een combinatie van theorie en opdrachten maken waarna je uiteindelijk een examen kan gaan doen. Naast de IT-vakken leer je ook veel over (het ontwikkelen van) je persoonlijke vaardigheden. Naast dat het erg leerzaam is, is het ook erg leuk om met de rest van de Calco’ers die de opleiding volgen samen aan opdrachten te werken en te studeren voor de examens. Elke week wordt op een gezellige manier afgesloten met een vrijdagmiddagborrel.

Inzet

Hoe was het om zonder IT-gerelateerde studie aan de slag te gaan in de IT?
In het begin was het wel even wennen aan alle terminologie en vooral aan alle afkortingen die overal voor gebruikt worden. Veel mensen die langer in de IT werken zien die termen en afkortingen als vanzelfsprekend. Veel vragen stellen, notities maken en dingen opzoeken heeft geholpen om alle termen en processen beter en sneller te begrijpen. Gelukkig waren alle collega’s erg behulpzaam en vaak werd alles zelfs voor me uitgetekend als ik iets niet helemaal voor me zag. Binnen no time was ik eraan gewend en voelt het alsof ik er al jaren mee werk!

Terugblik

Zou je de Calco MasterClass aanraden aan anderen?
Ik zou de Calco MasterClass zeker aanraden aan anderen! Je leert ontzettend veel in hele korte tijd. Voor iedereen die een nieuwe uitdaging zoekt en nieuwe dingen wilt leren is het een ideale stap. Calco biedt je de mogelijkheid om zonder IT-opleiding toch aan de slag te gaan in de IT. De twee maanden intern bij Calco zijn heel leerzaam en interessant en ook is het erg leuk om samen met de andere MasterClassers het traject te doorlopen. Je leert elkaar (en jezelf) heel goed kennen in korte tijd. Daarna bij je opdrachtgever word je nog goed begeleid door je fieldmanager waarmee je maandelijks een gesprek hebt en je eigenlijk alles kan bespreken.

Criminologie

Wat heb je uit je studie Criminologie meegenomen wat je nu ook kan toepassen in je huidige werk?
In mijn studie Criminologie heb ik veel gewerkt met SPSS waarmee ik analytisch denkvermogen heb opgebouwd. Dit analytisch denkvermogen kwam zowel bij Calco als nu in mijn huidige werk goed van pas. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie geleerd om uit grote hoeveelheden informatie op een gemakkelijke manier de belangrijkste aspecten te filteren. Ook dit is goed toe te passen in mijn huidige werk.

Meer informatie?

Wil je contact opnemen met Ayla van der Kleij? Dan kun je per e-mail contact opnemen via info@hetcnn.nl.

 

Gerelateerde artikelen

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2015-2020 Het CNN - Info@hetcnn.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?