Dag van de Fraudeonderzoeker 2019

‘Het grote frauderen: Op zoek naar de waarheid!’

18 april 2019

Fokker Terminal – Den Haag

Fraudeonderzoekers en -onderzoeken kom je overal en in allerlei vormen tegen. Ondanks dat de onderzoeken erg kunnen verschillen, in voorkomen en optreden, hebben ze meestal één ding gemeen: ze willen allemaal de onderste steen boven krijgen, op zoek naar de waarheid!

De fraudeonderzoeker en waarheidsvinding; een logische combinatie die op veel plaatsen in diverse gedaanten voorkomt. Maar in hoeverre lopen de waarheidsvindingen van verschillende fraudeonderzoeken uiteen?

Tijdens de 3e editie van de Dag van de fraudeonderzoeker worden aan de hand van een interessante keynote, over ogenschijnlijk één van de grootste fraudeaffaires uit de Nederlandse geschiedenis, onderzoeksaanpakken- en technieken, risico’s, obstakels en valkuilen toegelicht. Er wordt antwoord gezocht en gegeven op diverse vragen, zoals:

·       Wat is nou daadwerkelijk waarheidsvinding?

·       De verschillende fraudeonderzoekers (financieel rechercheur, forensisch accountant, curator, advocaat,  onderzoeksjournalist): de waarheid kennen ze allemaal.  Maar leveren meerdere typen onderzoekers ook diverse waarheden op?

·       Hoe onafhankelijk is de fraudeonderzoeker eigenlijk?

·       Hoe ziet het ideale fraudeonderzoek er uit? Of bestaat deze niet?

·       Publiek-private samenwerking; een must of een onbegaanbaar pad?

·       Rechercheren over de grenzen, hoe werkt dat (of niet)?

·       Zorgvuldig onderzoek of heksenjacht. Heiligt het doel alle middelen? Of hebben we ook binnen fraudeonderzoek te maken met ethiek en regels?

Keynote

Twee onderzoeksjournalisten hebben zich het afgelopen jaar verdiept in één van de ogenschijnlijk grootste fraudeaffaires uit de Nederlandse geschiedenis. Zij nemen ons mee in het onderzoek  en geven op 18 april 2019 voor het eerst een kijkje achter de schermen; fraude-onderzoekers en hun verbeten jacht naar de waarheid en de vermeende fraudeur(s).

De inleiding van de onderzoeksjournalisten en een beschouwing van een gerenommeerd rechtspsycholoog zijn de opmaat naar een zestal streams met interessante presentaties en workshops.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de Dag van de Fraudeonderzoeker gaat u naar www.dagvandefraudeonderzoeker.nl

Wilt u als eerste  horen wanneer u zich kunt inschrijven? Laat dan hier uw gegevens achter.

©2015-2019 Het CNN - Info@hetcnn.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?