[8 mrt] Lees meer over boilerroomfraude

Wat is boilerroomfraude eigenlijk? En waarom is boilerroomfraude een onderbelicht onderwerp in de literatuur? Hebben goed georganiseerde criminelen vrijspel? Frans Roest publiceerde er een Engelstalig boek over. 

Over het boek

Share Fraud & Boiler room scams exposed

Boilerroomfraude is een onderbelicht onderwerp in de literatuur en door capaciteitsgebrek bij de opsporing en OM worden er bijna geen internationale zaken opgepakt. Goed georganiseerde criminelen lijken hierdoor vrij spel te hebben. Inmiddels heeft de politie ook haar zorgen geuit over het capaciteitsgebrek.

In het boek 'Share Fraude & Bolier Room Scams Exposed' worden onder andere de structuur en modus operandi van internationale boilerrooms beschreven en worden er red flags genoemd die een preventieve werking kunnen hebben.

Meer lezen kan op www.boilerroomfraud.be/.

Het boek bestellen?

Wil je het boek bestellen? Dan kan dat voor slechts € 10,00 via www.boilerroomfraud.be/shop/.

Over Frans Roest

Frans Roest studeerde in 1983 af aan de KU Nijmegen met als hoofdvakken straf(proces)recht en Criminologie. Frans is momenteel werkzaam als 'Senior Fraud Analyst' bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waar hij gedetacheerd is vanuit het Functioneel Parket. In zijn functie levert Frans onder andere een bijdrage aan het professionaliseren van de fraudesectie van RVO.nl. Frans Roest heeft daarnaast jaren lang onderzoek gedaan naar zogeheten boilerrooms.

In 2009 schreef Frans een boek over beleggingsfraude, en nu recentelijk een Engelstalig boek over boilerroomfraude. Wil je meer weten over Frans, bezoek dan eens zijn LinkedIn-profiel.

Vragen over dit artikel?

Voor vragen over dit artikel kun je contact met ons opnemen.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2015-2020 Het CNN - Info@hetcnn.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?